Окупанти з літаків атакують позиції ЗСУ на східному напрямку

Українські захисники за три дні збили шість російських літаків: два Су-34 та один Су-35 17 лютого, один Су-34 18 лютого, та ще два Су-34 та Су-35 19 лютого.

Це значно знизило активність ворожої авіації: окупанти рідше наважуються підлітати ближче до позицій ЗСУ, адже розуміють, що їх можуть знищити.

Речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат наголошує, що знищення літаків є більш ефективним, ніж збиття керованих авіабомб (КАБів), адже за добу ворог може запускати по 100 КАБів.

Також читайте: Коли Україна може отримати шведські винищувачі Gripen

Повітряні сили мають інструменти, щоб діставати ворога на великих відстанях, але таких інструментів потрібно значно більше.

Знищення ворожих літаків дає українським захисникам перевагу на певний час, адже окупанти бояться підлітати до небезпечних зон.

“Противник прекрасно розуміє. що його можуть дістати. Вони вже так нахабно себе не ведуть, літають менше. Особливо вчора активність ворожої авіації була значно меншою”, – додав Ігнат.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦