Путіну доводиться балансувати між фінансуванням війни, підтримкою рівня життя населення та макроекономічною стабільністю

Військова економіка Росії здається процвітає, попри роки війни в Україні. Business Insider дослідив 5 причин, чому РФ вдалося уникнути краху.

Війна ведеться за межами Росії.

Бойові дії відбуваються на українській території, тому прямий вплив на російські виробничі потужності та життя людей мінімальний. Зростає попит на товари та послуги для ведення війни, що стимулює певні галузі російської економіки.

Нестача робочої сили

Мобілізація та еміграція чоловіків призвели до дефіциту кадрів. Це стимулює зростання зарплат, що підтримує споживання та економічне зростання.

Також читайте: Годжес розказав про досягнення РФ в Україні: флот – відстій, авіація – відстій

Самозабезпеченість у виробництві зброї та товарів

Росія володіє значними ресурсами та виробничими потужностями, що дозволяє їй задовольняти більшість своїх потреб, навіть у складній зброї. Це робить РФ стійкою до санкцій у сфері оборони.

Субсидії та політика стимулювання економіки

Російський уряд використовує субсидії, кредити та інші інструменти для підтримки економіки. Це допомагає стабілізувати ринок, стимулювати попит та компенсувати вплив санкцій.

Низький зовнішній борг і сильний експорт

Росія вступила у війну з невеликим боргом і значним профіцитом рахунку поточних операцій. Це дає їй ресурси для фінансування війни та підтримки економіки.

Попри стійкість, Росія стикається й з ризиками. Путіну доводиться балансувати між фінансуванням війни, підтримкою рівня життя населення та макроекономічною стабільністю.

А економіка, орієнтована на військові потреби, може зазнати стагнації після закінчення конфлікту. 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦