Нові ракети дозволять завдавати ударів глибше

Адміністрація Байдена розглядає можливість надання Україні нових потужних балістичних ракет ATACMS більшої дальності, про що повідомляє NBС News з посиланням на двох анонімних американських чиновників.

Це рішення може бути прийнято після численних запитів від українських чиновників. Нові ракети дозволять Україні завдавати ударів глибше на окупованій Росією території, включаючи Кримський півострів.

На початку 2023 року США вже почали постачати Україні ракетні системи ATACMS, але це були старіші версії з меншою дальністю польоту.

Також читайте: Німецька батарея Patriot збила вже 18 російських бортів

Існує кілька факторів, які можуть вплинути на остаточне рішення США:

  • Фінансування: Білий дім може звернутися до союзників, щоб вони надали Україні ракети ATACMS більшої дальності, якщо республіканці в Конгресі й далі блокуватимуть виділення коштів на військову допомогу.
  • Запаси: Запаси ATACMS у США обмежені, і їх відправлення в Україну потребуватиме виділення коштів на поповнення запасів.
  • Готовність: США мають готові боєприпаси й артилерію, які можуть бути негайно відправлені в Україну, якщо буде схвалено фінансування.

Офіційні особи США не відкидають можливість звернутися до союзників з проханням надати ракети Україні та поповнити свої запаси ATACMS.

Представники оборонного відомства США зазначають, що без додаткового фінансування наразі немає пакета допомоги Україні.

Гел Брендс, колумніст Bloomberg, зазначає, що якщо США не надасть допомогу Україні, це матиме серйозні та глобальні наслідки, які підірвуть політику США на багато років уперед.

Очікується, що остаточне рішення про надання Україні ракет ATACMS більшої дальності буде прийнято найближчим часом.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦