Павлюк запевнив, що у лютому 2022 року усі позиції на Донбасі були готові до відбиття атаки 

Українська армія протягом п’яти місяців готувалася до відбиття повномасштабного вторгнення Росії, яке розпочалося 24 лютого 2022 року. 

Про це в інтерв’ю “Радіо Свобода” розповів генерал-лейтенант Олександр Павлюк, який на момент початку війни очолював Операцію об’єднаних сил (ООС) на Донбасі, а зараз є командувачем Сухопутних військ.

Пропонуємо до прочитання: Якого року закінчиться війна в Україні: передбачення провидиці

Ось ключові моменти з його розповіді:

Аналіз ворожої активності: Уже восени 2021 року, після призначення Павлюка на посаду командувача ООС, стало зрозуміло, що ймовірність повномасштабної війни з Росією дуже висока. Це підтверджували дії противника, його розвіддіяльність та превентивні заходи вздовж лінії зіткнення та кордону.

Підготовка до відбиття агресії: З осені 2021 року командування ООС розпочало активну підготовку до відбиття майбутньої агресії РФ. Розуміючи, що співвідношення сил і засобів буде не на користь України, українські військові зосередилися на тому, щоб максимально використати свої можливості.

Підтвердження від розвідки: У січні-лютому 2022 року українська розвідка остаточно підтвердила, що Росія планує повномасштабне вторгнення.

Готовність позицій на Донбасі: До лютого 2022 року всі позиції на Донбасі були максимально посилені та готові до зустрічі ворога. Були проведені два повномасштабні тренування, а також багато локальних тренувань.

Павлюк запевнив, що завдяки ретельній підготовці українські військові змогли відбити перший удар Росії, який був спрямований на командні центри, пункти управління та місця скупчення військ.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦