Американський Інститут вивчення війни (ISW) оприлюднив звіт, в якому йдеться про те, що потенційне захоплення Авдіївки Росією не матиме істотного впливу на хід війни.

На думку експертів, це буде лише інформаційна та тактична перемога, яку Кремль може використати в кампанії для виборів президента РФ 2024 року.

Зазначається, що окупаційні війська штурмують Авдіївку з початку повномасштабного вторгнення в Україну. Нині місто є опорним пунктом української оборони на Донбасі.

Захоплення Авдіївки не дасть Росії значних оперативних переваг. Найближчі населені пункти знаходяться за 30 км від Авдіївки. Тож російська армія не може провести швидкий наступ.

Пропонуємо до прочитання: Втрати Росії на війні перетнули нову психологічну позначку 

Захоплення Авдіївки може бути представлено як “перемога” напередодні виборів у Росії. Путін може спробувати закріпити контроль над окупованим Донецьком.

Ситуація в Авдіївці складна, але контрольована. Однак ЗСУ можуть втратити місто.

Аналітики ISW зазначають, що захоплення Авдіївки не матиме значного впливу на хід війни.

Це буде лише піар-перемогою для Кремля, яку він може використати у своїх політичних цілях.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦