За повідомленням УФСІН Ямало-Ненецького округу РФ, російський опозиціонер Олексій Навальний помер у виправній колонії “Полярна сова”.

Згідно з офіційною версією, Навальному стало погано після прогулянки, він знепритомнів. Медики намагалися його реанімувати, але безрезультатно.

Телеграм-канал ВЧК-ОГПУ оприлюднив інформацію про те, що причиною смерті став тромб, але зазначає, що це політичне вбивство.

15 лютого команда Навального повідомляла, що його адвоката не пускали до нього в колонію протягом шести годин. Захисник потрапив до Навального лише за 5 хвилин до засідання за позовом, через що Олексій відмовився від участі.

За час ув’язнення Олексія Навального 27 разів відправили до штрафного ізолятора. За словами його близьких, він провів у СІЗО 308 днів.

Раніше: Путін відповів, чия перемога на виборах президента США йому вигідніша

З грудня 2023 Навальний відбував термін у колонії особливого режиму Полярний вовк на Ямалі. За цей час його тричі поміщали до ШІЗО.

Востаннє його відправили до штрафного ізолятора 14 лютого на 15 діб. Що стало приводом, не повідомляється.

Телеканал RT із посиланням на джерела повідомляє, що у Олексія Навального відірвався тромб. Навальному стало погано близько години дня. Йому викликали швидку допомогу. Медики намагалися відкачати Олексія, але о 14.17 він помер.

«Зараз з усіма чинними правилами ФСВП займаються всіма перевірками, з’ясуваннями і так далі. Для цього не потрібно доручень, тому що з цього приводу є певне зведення правил. Про тромб – це вже медики мають з’ясувати», – йдеться у повідомленні. 

Дмитро Пєсков про смерть Олексія Навального: “Путіну повідомлено про смерть Навального”. 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦