Цей продукт абсолютно безпечний для здоров’я

Багато людей вважають, що ковбаса негативно впливає на здоров’я. Проте, це твердження не завжди є вірним.

Бутерброди з ковбасою — це популярна, проста й смачна закуска. На полицях магазинів представлено широкий асортимент ковбасних виробів, що може призвести до складнощів у виборі. Незрозумілі слова на етикетках та сумніви щодо впливу інгредієнтів на здоров’я часто викликають більше запитань, а не надають відповідей.

Експерти з харчування та лікарі допомогли розібратися, яка ковбаса є найкориснішою, а також пояснили, яких інгредієнтів не варто боятися.

Читайте також: Лікарі рекомендують жінкам їсти більше насіння соняшнику

Яка ковбаса найкорисніша?

1. Домашня ковбаса. Це найсмачніший і найкорисніший вид ковбаси. Виготовляється з екологічно чистих продуктів без домішок та барвників. Містить натуральне м’ясо — джерело цінного білка. Спеції, що додаються, мають антиоксидантну дію та захищають організм від багатьох захворювань.

2. Ковбаса вищого ґатунку згідно з ДСТУ: Не варто боятися барвника Е250 – він безпечний для здоров’я. Додається через можливість вмісту в ковбасі частинок мозку та субпродуктів, які надають їй зеленкуватого або темно-бурого кольору. Може містити аскорбінову кислоту та коптильні препарати, які також не шкодять організму.

Важливо! Слід обирати ковбасу з мінімальною кількістю штучних добавок, консервантів та барвників. Звертайте увагу на вміст м’яса — він має бути не менше 60%.

Не рекомендується вживати ковбасу щодня. Її краще їсти в міру, як доповнення до основного раціону.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦