СБУ завадила зловмиснику реалізувати задумане 

Служба безпеки України (СБУ) затримала інженера-конструктора одного зі стратегічних підприємств Укроборонпрому, який намагався передати Росії та Ірану новітні технології у сфері військового кораблебудування.

Завдяки багаторівневій спецоперації в Миколаєві зловмисника було затримано “на гарячому”.

Встановлено, що посадовець приховано копіював та збирався передати іноземним спецслужбам технічну документацію щодо секретних українських розробок.

За даними контррозвідки СБУ, зловмисник мав два “замовлення”: одне він отримав від росіянина, який працював на одному з машинобудівних заводів РФ та співпрацював зі спецслужбами. Інше – від іранця, який працює на іранську розвідку під прикриттям посадовця місцевої компанії з виробництва високотехнологічної продукції.

Іноземні агенти діяли окремо, зв’язок з українським зрадником підтримували через анонімні чати у месенджері.

Також читайте: Колаборантка вдавала переселенку та навіть оформила соцвиплати

За задумом закордонних спецслужб, отримані українські технології мали бути використані для налагодження серійного виробництва власних компонентів для військових кораблів.

Серед потенційних користувачів українських розробок були російські заводи, що будують судна для військового флоту РФ.

СБУ вдалося на випередження викрити та задокументувати злочинні дії зрадника, завдяки чому було зірвано передачу за кордон стратегічно важливих розробок України.

Під час обшуку у затриманого вилучено мобільний телефон, який він використовував для копіювання секретних документів та спілкування з іноземними шпигунами.

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦