Українські пілоти завершують навчання на F-16 

За словами начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова, українські пілоти вже майже завершили навчання на винищувачах F-16, а самі літаки можуть з’явитися в Україні вже навесні.

Про це Буданов повідомив після засідання “Рамштайну” у коментарі “Фактам ICTV”.

За його словами, питання передачі F-16 Україні остаточно вирішено.

Раніше: Польща заявила про повну бойову готовність після ракетної атаки Росії

“Щодо F-16 питання вирішено. Я думаю, що всі знають. Тут були подробиці, але вони стосуються суто технічних питань, таких як передання, готовність приймати, інфраструктури, готовності до обслуговування цих літаків, підготовки льотного та аеродромного складу. Це вже все вирішено”, – наголосив Буданов.

Він також додав, що українські пілоти зараз проходять фінальний етап навчання на F-16.

“Це вже швидко. Це фінальний етап. Ви ж знаєте, що наші пілоти закінчують навчання, тож всі можуть вирахувати. Це не так вже й важко. Я сподіваюсь, що саме навесні їх і побачимо”, – констатував головний розвідник.

Очікується, що F-16 значно посилять бойову міць Збройних сил України та допоможуть їм здобути перемогу над російськими окупантами.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦