Британські постачальники передали росії ключове обладнання на 100 млн доларів, включно з дронами і напівпровідниками.

За перші 10 місяців 2023 року чимало найважливіших компонентів отримала російська армія. Про це пише The Times.

Читайте також: У Криму дрони ГУР атакували великий десантний корабель: “Цезар Куніков” пішов на дно

Попри санкції та війну в Україні британські технології та інші іноземні товари досі потрапляють на російський ринок та до армії.

Відтак, британські постачальники направили РФ ключове обладнання на 100 млн доларів. Безпосередньо зі складів Великої Британії передали товару на 15 млн доларів.

Журналісти пишуть, що ця цифра вказує на скорочення торгівлі між РФ та Великою Британією. Адже у 2022 році британці продали росіянам військових компонентів на 770 млн доларів.

Коли експерти проаналізували залишки гіперзвукової ракети “Кинджал”, яку знайшли в Україні, то виявили там 28 британських компонентів, американських – понад 2000. Багато компонентів не є підсанкційними, але вони потрібні для російської зброї.

Здебільшого з Британії постачають напівпровідники та комп’ютерні компоненти. До 2023 року до росії також надходили британські верстати з “комп’ютерним числовим керуванням” (КЧК) на 1,5 млн дол.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦