У НАТО теж занепокоєні скандальними висловами кандидата в американські президенти

Заяви експрезидента США Дональда Трампа про те, що він не буде захищати союзників по НАТО, які не витрачають 2% ВВП на оборону, викликали розкол в Республіканській партії.

Деякі республіканці намагаються применшити значення слів Трампа, стверджуючи, що він просто намагається змусити союзників платити більше.

Раніше: Сенат США просунув пакет допомоги Україні

Інші ж рішуче засуджують його слова, стверджуючи, що США ніколи не повинні відмовлятися від своїх союзників.

Сенатор Томмі Тубервіл: “Це все сарказм. Йдеться про те, щоб вони (союзники по Альянсу) заплатили ціну. Ви знаєте, більшість з них цього не зробили.”

Сенатор Джеймс Ленкфорд: “Я ніколи не погоджуся з тим, що Сполучені Штати мають відвернутися від своїх союзників. Це, по-перше, ніколи не робилося раніше, і не повинно робитися. Очевидно, що кожен має виконувати свої зобов’язання, але говорити, що ми дозволимо вас вбити, якщо ви цього не зробите, – це неправильний шлях.”

Сенаторка Джоні Ернст: “Очевидно, що європейці є нашими партнерами. Ми будемо продовжувати заохочувати їх робити внесок у НАТО та працювати краще.”

Заяви Трампа викликали занепокоєння й генсека НАТО та країн-членів Альянсу.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦