Документ отримав підтримку понад 60 сенаторів

Сенат США проголосував за законопроєкт, в якому передбачено 60 млрд доларів безпекової допомоги Україні. За це рішення проголосувало 60 сенаторів з-поміж демократів та республіканців.

Однак спікер Палати представників Майк Джонсон (республіканець від Луїзіани) заявив, що не буде виносити законопроєкт на голосування, якщо в ньому не буде жорсткіших заходів щодо імміграції. Це ставить під сумнів долю законопроєкту, адже республіканці мають більшість у Палаті представників.

Спікер Джонсон заявив, що Палата представників має “продовжувати працювати за власним бажанням” у питаннях імміграції.

Читайте також: Байден виступив із незапланованим зверненням до американців

Сенатор Чак Шумер (демократ від Нью-Йорка) закликав пана Джонсона винести законопроєкт на голосування, заявивши, що він “пройде з сильною двопартійною підтримкою”.

Сенатор Мітч Макконнелл (республіканець від Кентуккі) назвав голосування “перемогою над скептиками” у своїй партії.

Колишній президент Дональд Трамп критикував законопроєкт закликаючи республіканців відхилити його.

Доля законопроєкту зараз невизначена. Його прихильники в Палаті представників можуть спробувати обійти спікера Джонсона, використовуючи процедуру “петиції про звільнення”.

Ця процедура дозволяє законодавцям змусити ухвалити закон, якщо вони зможуть зібрати підписи 218 членів Палати.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦