Влада Києва намагається рятувати найстаріші транспортні артерії міста 

Міст Метро, що з’єднує лівий та правий береги Дніпра у Києві, потребує термінового ремонту. Його конструкція знаходиться у критичному стані, що несе ризик для безпеки людей.

Міст Метро збудовано у 1965 році, і за роки експлуатації його конструкції суттєво зносилися. Ще до війни планувався капремонт мосту за рахунок коштів ЄБРР, але війна завадила цим планам.

Наразі рух вантажного транспорту по мосту заборонено, а для легкових машин запроваджено обмеження по вазі, пише ТСН.

Для унеможливлення подальшого погіршення стану мосту, київська влада планує провести протиаварійні роботи. Ці роботи включатимуть влаштування підтримуючих конструкцій під судноплавними прогонами мосту.

Також читайте: У Києві змінилася вартість однокімнатних квартир

Розробка робочого проєкту вже розпочата, а його експертиза та затвердження очікуються протягом поточного року. Після цього буде оголошено тендер на визначення підрядника для виконання будівельних робіт.

Рух транспорту та поїздів метро на мосту під час протиаварійних робіт перекривати не будуть. Можливі тимчасові обмеження руху під час ремонтних робіт з бетонування на основній частині мосту.

Експерти запевняють, що міст знаходиться під постійним наглядом, і ризик аварії мінімізований.

Очікується, що до кінця літа 2024 року буде налагоджено повноцінний автомобільний рух на Подільсько-Воскресенському мостовому переході. Це дозволить перерозподілити транспортні потоки та розпочати ремонтні роботи на мостах Патона та Метро.

Доля обох аварійних споруд наразі залишається невизначеною.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦