У ніч на 9 лютого у Сіверському районі Краснодарського краю на території Ільського нафтопереробного заводу сталася пожежа. Про це повідомив регіональний оперштаб.

Зазначається, що пожежа сталася близько другої години ночі.

Раніше: На заводі в Удмуртії пролунав вибух: тут виготовляли балістичні ракети

“О 03:00 години відкрите горіння було ліквідовано службами заводу. Постраждалих немає, причини події встановлюються”, – йдеться у повідомленні.

За даними телеграм-каналу “Обережно, новини”, жителі Краснодара до цього повідомляли в соцмережах про серію вибухів і про звуки польотів БПЛА.

У Міноборони Росії заявили, що сили ППО знищили та перехопили за ніч 19 безпілотників над Краснодарським краєм, а також над Курською, Брянською та Орловською областями та акваторією Чорного моря.

“В Орловській області чотири дрони намагалися атакувати об’єкти паливно-енергетичного комплексу, але були збиті. Постраждалих немає”, – повідомив губернатор регіону Андрій Кличков. Про одного знищеного над Брянським районом безпілотника написав і губернатор Брянської області Олександр Богомаз.

Довідково: Ільський НПЗ займається зберіганням та переробленням сировини, а також відвантаженням готової продукції.  

Тим часом джерела українських видань в СБУ повідомили, що на Ільському НПЗ внаслідок атаки дронів ушкоджено установку первинного перероблення потужністю 3,6 млн тонн на рік.  

По Афіпському заводу, який також атакований безпілотниками, наслідки уточнюються.

Обидва об’єкти знаходяться близько 20 км один від одного.  

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦