Американського лідера обурив звіт спецпрокурора Роберта Хура

Президент США Джо Байден виступив з незапланованою промовою, щоб відреагувати на звіт спецпрокурора Роберта Хура про неналежне зберігання документів.

Байден заявив, що він обурений твердженням у звіті, де його назвали “літньою людиною з проблемами з пам’яттю”, інформує ZN.UA.

Звіт Хура не рекомендує висувати звинувачення проти Байдена у справі про секретні документи, знайдені в його резиденції у Вілмінгтоні.

Вас також може зацікавити: Зеленський заявив про перезавантаження державної системи

Прокурор не знайшов доказів того, що Байден мав намір незаконно зберігати секретну інформацію.
Хур також згадав про вік та пам’ять Байдена, пояснюючи своє рішення, назвавши чинного президента “добромисною літньою людиною з поганою пам’яттю”.

Адвокати Байдена відкинули це твердження, назвавши його “недоречним” і “необґрунтованим”.
Республіканці намагаються провести паралелі між справою Байдена і справою Дональда Трампа, пов’язаною з секретними документами.

Хур підкреслив, що Байден співпрацював зі слідством і повернув документи, на відміну від Трампа.
Республіканці ж вважають, що рішення не порушувати кримінальну справу проти Байдена є політично мотивованим, а також стверджують, що проблеми з пам’яттю роблять його непридатним для роботи на посаді президента.

Очікується, що звіт Хура стане важливою частиною передвиборчої кампанії 2024 року, якщо Байден вирішить балотуватися на другий термін.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦