Деякі імена у перекладі означають “щастя”, тому притягують успіх наче магнітом.

Крім цього, на думку психологів, поєднання звуків в імені також впливає на особистість людини та на характер. Так людина від народження може отримати щасливу долю, незламність, міцне здоров’я тощо.

Раніше ми розповідали про імена, якими найчастіше і найрідше називали дітей в Україні.

1. Макар. Це ім’я грецького походження, хоч і слов’янське. У перекладі – “блаженний, щасливий”.

2. Веніамін. Це ім’я дослівно перекладається як “щасливий син”, а в США воно звучатиме як “Бенджамін”. Воно також згадується у Старому Завіті.

3. Фелікс. Раніше це ім’я використовувалося як прізвисько для щасливчиків та пустунчиків долі. У Стародавньому Римі Фелікс – це бог війни Марс. Це ім’я досі використовують у скандинавських країнах.

Які імена притягують щастя та успіх: перевірте своє

4. Тихон. Цікаво, що у Стародавній Греції богиню, яка приносила щастя та удачу, називали Тюхе. Одним із її атрибутів стало Колесо Фортуни. Це ім’я у скандинавських країнах має інші варіанти: Тікі, Тіхо, Тіко.

5. Бенедикт. Це ім’я дуже поширене у Швеції та Німеччині, хоч латинське походження. У перекладі – “щасливий, благословенний”.

6. Рада – у перекладі “щаслива, радісна”. Воно притягуватиме успіх і талан своїм власникам.

7. Зіта – ім’я латинського походження та означає у перекладі “щаслива”. У Європі зазвичай використовується інша версія імені – Фелічіта.

8. Летиція у перекладі означає “краса, радість та щастя”. У Стародавньому Риму була богиня веселощів і багатства – Летиція. Ім’я має кілька варіантів: “Летісія”, “Летіша”, “Лейтіс”.

9. Лайма означає “мати щастя” і саме так у прибалтійській міфології називали покровительку родинного вогнища і закоханих.

10. Єфросинія – це ім’я має давнє грецьке коріння, хоч і старослов’янське. У перекладі – “радість, блаженство”. У грецькій міфології так називали істоту, яка приносила людям радість та щастя.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦