Наразі польську та союзницьку авіацію повернуто на бази

З самого ранку в польському небі була підвищена активність авіації – як внутрішньої, так і союзницьких підрозділів НАТО. 

Про це повідомляє Оперативне командування Збройних сил Польщі.

Зазначається, що коли Росія атакувала Україну, у Польщі було розпочато всі необхідні процедури для забезпечення безпеки польського простору, у повітря здійняли польські та союзницькі літаки.

“З раннього ранку в нашому повітряному просторі проводяться національні, союзницькі заходи для підтримки безпеки”, – сказав підполковник Яцек Горишевські з Оперативного командування Збройних сил.  

“Ми завжди готові діяти”, – сказав він.  

Раніше: Наєв показав обладнання рубежів на півночі

У зв’язку з тим, що  одна з російських крилатих ракет, випущених з літака, летіла в бік кордону з Польщею, Оперативне командування видів Збройних сил у середу вранці повідомило, що розпочато всі необхідні процедури для забезпечення безпеки польського простору. і що була польська та союзна авіація.

“Наразі в нашому повітряному просторі проводяться національні, союзницькі дії, спрямовані на підтримку безпеки”, — сказав підполковник Яцек Горишевські. 

Він пояснив, що повідомлення Оперативного командування має на меті попередити громадян Польщі про можливе посилення шуму в південно-східній частині країни.

На запитання, чи справді одна з крилатих ракет наближалася до кордону з Польщею, підполковник Горишевські визнав, що «частина ракет впала і була спрямована на Львівщину, поблизу нашого кордону».

Як зазначив він, «необхідно мати на увазі, що більшість ракет, які будуть випущені, наприклад, з району Азорського моря в бік Львівської області та прикордонних з нашим кордоном районів, будуть вимушено спрямовані в нашу сторону».

У зв’язку зі зниженням рівня загрози припинено чергування польських та союзницьких літаків у нашому повітряному просторі. Вивільнені кошти повернулися до своїх баз і стандартної операційної діяльності. Збройні сили Польщі постійно стежать за ситуацією на території України та перебувають у постійній готовності до забезпечення безпеки повітряного простору Польщі.

Станом на 11 годину 7 лютого Оперативне командування Збройних сил Польщі заявило, що у зв’язку зі зниженням рівня загрози припинено чергування польських та союзницьких літаків у повітряному просторі. Авіацію повернули до своїх баз і стандартної операційної діяльності. 

Збройні сили Польщі запевнили, що постійно стежать за ситуацією на території України та перебувають у постійній готовності до забезпечення безпеки повітряного простору країни.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦