Україна значно наростила виробництво БПЛА

Україна значно розширила свої можливості з виробництва безпілотних літальних апаратів за останній рік, що свідчить про значний прогрес у цій галузі.

За даними Міністерства цифрової трансформації, наразі держава може укласти контракти на 67 унікальних моделей українських дронів, які успішно пройшли сертифікацію. Це значно більше, ніж 7 моделей, які були доступні на ринку у 2022 році.

В Україні зареєстровано 200 компаній, які займаються виробництвом дронів. Завдяки значному зростанню інвестицій та спрощенню правил їм вдалося збільшити свої виробничі можливості у 100 разів з початку повномасштабного вторгнення РФ.

Також читайте: Буданов закликав Канаду передати Україні списані ракети

Реальне виробництво безпілотників також зросло “в десятки разів”. З червня 2023 року по січень 2024 року дрони, закуплені “Армією дронів”, вразили 14 тисяч цілей, включаючи танки, БТРи та опорні пункти.

Важливим кроком стало навчання понад 20 тисяч операторів БПЛА за допомогою 33 шкіл-партнерів.

Завдяки цим зусиллям безпілотники відіграють все більш важливу роль у захисті України від російської агресії.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦