Власними силами Росія може виробляти лише 10% високоточного озброєння 

Росія протягом тривалого часу обходила санкції на постачання військових технологій та компонентів. Необхідні високотехнологічні елементи продовжували надходити на підприємства ВПК окупанта.

Однак зараз ці постачання суттєво обмежені. За словами генерала армії Миколи Маломужа, власними силами РФ може виробляти лише 10% високоточних озброєнь порівняно з попередніми обсягами.

В ексклюзивному інтерв’ю OBOZ.UA він зауважив, що попри складне становище, Кремль не полишає намірів розпочати конфлікт з країнами НАТО.

У відповідь на це Альянс розпочав серйозну підготовку та розробку можливих сценаріїв, щоб не допустити розширення “імперії” своїм коштом.

Генерал Маломуж підтвердив інформацію про те, що Росія досі отримує компоненти для військової промисловості через Туреччину, арабські країни та країни СНД.

Раніше ми писали, що Буданов закликав Канаду передати Україні списані ракети

Однак він зазначає, що ці постачання частково обмежені, тому Росія не зможе створювати високоточні озброєння різних типів, ракети, дрони, використовувати компоненти в авіаційних системах.

За словами генерала, Росія намагається використовувати компоненти з побутової техніки, копіювати якісь складові західного зразка.

Однак це не так просто, оскільки є технологічні секрети.

Маломуж також прокоментував нещодавню угоду Німеччини, Нідерландів та Польщі про спрощення процедур транскордонного пересування військ та озброєнь.

Він вважає, що це правильний крок, адже Росія зараз демонструє агресивну політику щодо Європи і НАТО.

Генерал підкреслив, що розробка таких сценаріїв, створення таких трикутників є логічним, адже Росія може розпочати війну з конкретною країною НАТО чи з групою країн, чи з Європою загалом.

Таким чином, ситуація з постачанням військових технологій для Росії стає все складнішою. 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦