З поживної точки зору банани вважаються хорошим джерелом клітковини, магнію та калію. Дієтологи радять їсти банани тим, хто хоче оздоровити серце та позбутися закрепів.

Однак ці фрукти можуть стати й небезпечними для здоров’я, особливо, якщо ви їх вживаєте у поєднанні з іншими продуктами.

Як пише Times of India, деякі продукти можуть вступати в реакцію один з одним і викликати небажані наслідки для здоров’я.

Банани

Зокрема, це молочні продукти. Банани містять багато пектину, який може зв’язувати кальцій з молока і робить його менш засвоюваним. Це може призвести до проблем з травленням, викликати діарею та метеоризм.

Якщо у вас дієта, що передбачає споживання продуктів з високим вмістом білка. в такому разі банани теж не варто споживати. Оскільки білкова їжа перетравлюється повільніше, то банани у поєднанні з м’ясом чи яйцями викличуть надмірне газоутворення у кишківнику.

Поганими сусідами бананів вважаються й солодощі або випічка. Усе тому, що ці продукти містять забагато цукру. Надмірна кількість цукру в організмі може призвести до посиленого відчуття голоду, а у деяких людей може виникнути відчуття втоми.

Читайте також: Лікарі рекомендують жінкам їсти більше насіння соняшнику

Невдалим буде поєднання бананів з цитрусовими. У надмірно чутливому шлунку чи кишківнику суміш цих продуктів викличе дискомфорт, або ж розлади. Зокрема, поєднання цитрусових та бананів може погіршити стан хворих на гастрит.

Авокадо

Авокадо теж не сумісне з бананами. Ці два продукти містять забагато калію. Якщо споживання буде помірним, то їсти банани разом з авокадо буде непоганою ідеєю.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦