Аеророзвідка 68-ї окремої єгерської бригади (ОЄБр) на Сватівському напрямку здійснила порятунок побратима.Прикордонник Сергій Купін міг померти від поранення.

Державна прикордонна служба України опублікувала відео, як бійці 68 ОЄБр за допомогою дрона порятували свого побратима. 

Під час бою Купін отримав поранення, але через надто близьку дистанцію до російських військ його не могли евакуювати.

Прикордоннику було вкрай важко пересуватися самостійно, але він зумів проповзти 700 м до українських позицій, орієнтуючись на дрон, який постійно вказував йому шлях.

Також читайте: Окупанти застосовують менше БПЛА для атак: що це означає

“Занадто близька дистанція до ворога: з однієї сторони – близько 100 метрів, з іншої – 200, можливо, 300. І підійти туди безпечно не було можливим. Ми бачили, що якусь ділянку він вже проповз, і пропонували йому повзти за дроном, щоб витягнути його на ту дистанцію, де піхота зможе вийти і зустріти його”, – розповів аеророзвідник “Луг”.

Сам Купін згадує: “Цей дрон опустився, «подивився» і полетів. Ну полетів, той полетів. Коли почав летіти, я вже бачу, що він щось несе. Я думав, все вже… Думаю, що теж вже зараз «200». Скинув водичку, записку. Отак воно все й відбулося”.

За його словами, тоді він мав тільки одне бажання – щоб його швидко евакуювали, адже був наляканий, голодний та перемерз.

Коли боєць проповз 700 м у напрямку українських позицій, побратими винесли його з поля бою. Зараз Сергій Купін лікується в одному зі шпиталів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦