Багато людей вважають, що вимкнення електроприладів, коли вони не використовуються, є чудовим способом економити енергію. Однак вимкнути прилади кнопкою не завжди достатньо, оскільки багато з них продовжують споживати електроенергію, якщо їхній штекер під’єднаний до електромережі.

Ці електроприлади, які називаються «пристроями-вампірами», можуть споживати від кількох десятків до сотень ватів електроенергії, навіть коли вони не використовуються. Це може призвести зрештою до значного зростання рахунку за електроенергію, пише Star Energy Partners.

Ось шість найпоширеніших пристроїв-вампірів:

Прилади-вампіри

Телевізори. Навіть сучасні телевізори зі світлодіодним підсвічуванням споживають невелику кількість електроенергії в режимі очікування. За оцінками, телевізор, що споживає 100 Вт, може споживати 2-5 Вт електроенергії в режимі очікування.

Комп’ютери та ноутбуки. Комп’ютери та ноутбуки споживають значну кількість електроенергії, навіть коли вони вимкнені. За оцінками, комп’ютер, що споживає 100 Вт, може споживати 5-10 Вт електроенергії в режимі очікування.

Читайте також: Як легко заощадити заряд смартфона

Телефони. Сучасні телефони споживають невелику кількість електроенергії в режимі очікування, але це все одно може призвести до зростання рахунку за електроенергію, якщо ви залишаєте їх увімкненими для заряджання на ніч.

Стереосистеми. Майже будь-яка стереосистема споживає електроенергію, навіть коли вона не використовується.

Мікрохвильові печі та кавоварки. Ці прилади споживають невелику кількість електроенергії для цифрового дисплея, навіть коли вони не використовуються.

Традиційні лампи. Споживають електроенергію для нагрівання нитки розжарювання, навіть коли вони вимкнені.

Щоб зменшити споживання електроенергії пристроями-вампірами, потрібно вимикати з розетки всі прилади, коли ви ними не користуєтеся.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦