Прогрів у мікрохвильовці і жодної солі до смаження

Приготування стейка доволі складе завдання, однак впоратися з ним можна, якщо знати деякі секрети. У цьому переконує фізик Джордж Векініс.

Науковець розповів, що існує кілька важливих правил приготування страви, і якщо їх дотримуватися, то ваш стейк буде таким, як в дорогому ресторані.

Сіль зіпсує страву

Стейк

Векініс каже, що м’ясо потрібно перед тим як готувати, підігріти у мікрохвильовці, а ще – у жодному разі не солити до того, як воно просмажиться.

“Соління стейка витягує воду з м’яса і виробляє щось, що є жорстким і неїстівним”, – сказав фізик.

Векініс радить приправляти м’ясо вже коли воно зготується.

Заборона готувати холодне м’ясо

Також фізик не радить готувати м’ясо, яке щойно було витягнуте з холодильника.

«Коли ви готуєте його холодним, то по суті не нагріваєте м’ясо зсередини – внутрішня частина холодного стейка готуватиметься набагато довше, що призведе до підгорілої зовнішньої частини та сирої середини», — пояснив він.

Векініс рекомендує трохи прогріти стейк у мікрохвильовці перед смаженням. А ще – м’ясо повинне бути сухим.

Фізик порадив помістити сирий стейк в мікрохвильовку на одну-дві хвилини, залежно від товщини м’яса.

Читайте також: Яблука щодня: корисно чи шкідливо

“Потім ви смажите його швидко, дуже короткий проміжок часу, якомога короткий проміжок часу – буквально хвилину, щоб надати йому трохи реакції Майяра на поверхні, щоб отримати цей легкий аромат і насолоду від смаку”, — пояснив науковець.

“Ідеальний спосіб їсти м’ясо середньої просмажки, воно буде злегка рум’яним і прожареним зовні… Температура всередині м’яса має бути щонайменше 55-60°C, і це абсолютно мінімум”, – додав вчений.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦