Лавровий лист є доволі популярною приправою у кулінарії. Однак їсти його не можна. 

Навіть після багатьох годин кип’ятіння в каструлі лаврове листя все одно залишається надзвичайно жорстким, тож проковтування такого листа призведе до неприємностей – він може подряпати рот або стравохід та може стати небезпекою задухи.

Лавровий лист не отруйний і не токсичний. Однак, якщо ви відкусите лавровий лист, то зразу ж захочете виплюнути його, тому що його майже неможливо розжувати або проковтнути, незалежно від того, скільки часу він варився.

Лавровий лист додає потрібну нотку смаку багатьом стравам, які готуються повільно, від рагу та супів до тушкованих м’ясних страв. 

Читайте також: Лікарі рекомендують жінкам їсти більше насіння соняшнику

Мета лаврового листа – додати аромат і підсилити наявний смак.   

Свіжі лаврові листи нададуть вашим стравам ще більше смаку, але вони прослужать лише близько тижня, якщо зберігати їх належним чином (у закритому пакеті в холодильнику).

Однак сушені лаврові листи залишаться корисними протягом кількох років, якщо зберігати їх щільно закритими в прохолодному темному місці.

Як використовувати лавровий лист

Використовувати лаврове листя неймовірно просто. Просто додайте кілька листочків у свій наступний суп, рагу або соус для пасти. Під час приготування страви трав’яний смак листя повільно вивільняється.

Замінники лаврового листа

Якщо у вашому рецепті потрібен лавровий лист, просто замініть чайну ложку чебрецю або чайну ложку орегано. Вони здатні надати стравам трав’яний, квітковий аромат. 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦