Список найпопулярніших свого часу артистів, що нині перебувають на паузі

Світ шоубізнесу часто буває жорстоким. Попри успіх і популярність, багато зірок раптово зникають зі сцени.

У цьому матеріалі ми розповімо про шість українських зірок, які пішли на піку кар’єри. Чому вони прийняли таке рішення? Що сталося в їхньому житті?

Вадим Олійник – дует “Дантес & Олійник”

Артист став відомим після участі у шоу “Фабрика зірок”. Після розпаду дуету “ДіО.фільми” у 2015 році Олійник розпочав сольну кар’єру. У 2016 році він випустив дебютний альбом “Зажигать молодым”, а також дебютував у ролі моделі.

Раніше ми розповідали, що відома співачка публічно відмовилася від російського громадянства.

Однак у 2020 році співак одружився, а згодом розлучився. Ці події, а також особисті переконання, пов’язані з російсько-українською війною, призвели до того, що Олійник фактично зник з публічного простору.

“Війна особисто для мене почалася не 24 лютого 2022 року, а ще 2014 року. Я 2015-го не поїхав на “Нову хвилю”, бо вона проходила вже в Сочі. Я пройшов кастинг і збирався вже їхати, але коли я дізнався, що “Нова хвиля” буде не в Юрмалі, а у Сочі — я відмовився”, – розповідав співак.

За словами Олійника, після 2014 року для українських артистів настав важкий період: “Було незрозуміло до кінця: що саме співати, що саме висловлювати, яку позицію. Мені саме було важко. Тому що українські пісні, які почали дуже часто писати, до кінця не мали такого резонансу, який мав би бути одразу. Саме з 2014 року. Так, є артисти, які показали себе саме з цього періоду, з 2014 року, і вони вже популярні, знайшли свою музику. Але також залишалися артисти, які нормально робили пісні російською мовою і їх випускали. Я в тому числі”.

Артист каже, що тоді не розумів, чому його російськомовні пісні “не йдуть”, розуміння прийшло лише вранці 24 лютого 2022 року.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Вадим Олійник займається волонтерством. Окрім того, співак почав писати українську музику. За його словами, він планує випустити новий альбом уже найближчим часом.

Чи вдасться йому повернути колишню популярність – покаже час.

Alyosha

Справжнє ім’я співачки Олена Олександрівна Тополя. народилася 14 травня 1986 року в місті Запоріжжя, Україна. Вона є співачкою, композиторкою та авторкою пісень. У 2010 році представляла Україну на 55-му конкурсі «Євробачення» в Осло з піснею «Sweet People», де посіла 10 місце.

У 2013 році вона вийшла заміж за фронтмена гурту «Антитіла» Тараса Тополю. Пара разом виховує трьох дітей – синів Романа, Марка та доньку Марію.

Під час повномасштабного російського вторгнення Alyosha разом з дітьми виїхала до США. Сольну кар’єру вона призупинила.

Співачка Олена Тополя в одному з інтерв’ю пожалілася, що жити за кордоном для неї — справжнє випробування.

“Ти читаєш ці новини, ти бачиш ці фотографії. Це все занурює у холодну воду, у пекло. Іноді бували зриви, от ти тримаєшся, тримаєшся, а потім істерика, сльози. Це такий психологічний стан, над яким, у той момент, я нічого не могла зробити. Повірте, коли ти за кордоном, коли не хочеш жити там, де знаходишся — це набагато складніше, ніж жити тут, під обстрілами. Психологічно це таке пекло, в якому ти живеш кожну секунду, ти не належиш сам собі. Не знаєш своїх близьких, що з ними. Ти з ними спілкуєшся, але вони далеко, ти переживаєш”, – прокоментувала вона.

Гайтана

44-річна співачка та авторка пісень Гайтаана-Лурдес Ессамі відома своїми хітами “Два вікна”, “Самотня боса”, “Шаленій”.

Протягом своєї кар’єри Гайтана стала однією з найпопулярніших українських співачок. Її творчість відрізняється яскравим, багатогранним голосом та чуттєвими композиціями.

Після повномасштабного російського вторгнення Гайтана разом з шестирічною донькою Сапфір-Ніколь виїхала з України. Вона одружена з Алексом Смартом. Пара час від часу публікує в Інстаграм різні світлини. Якось Алекс Смарт показав фото зі студії Powerplay Studios, яка розташована у Швейцарії. Тож прихильники Гайтани припустили, що родини проживає нині саме в цій країні.

Якось Гайтана показала фото свого батька Клавера Ессамі, що живе у Конго.

Євгенія Власова

45-річна співачка родом з Києва. 2000 року вона познайомилася з продюсером Дмитром Костюком, з яким згодом одружилася й народила доньку. Однак пара офіційно розійшлася вже за 4 роки. Власова жалілася, що ексчоловік навіть не провідує доньку та не виплачує аліменти на її потреби.

Її хіти наспівувала вся країна, серед них – “Я живая река”, “О тебе”, “Ветер надежды”.

Якось вона раптово зникла зі сцени, ЗМІ писали, що Євгенія лікується проти раку. Сама співачка це спростовувала, хоча підтвердила, що проходила курс хімієтерапії. “Набридло тягнути не свій вантаж і шлейф, який тягнеться вже років 10! У мене ніколи не виявляли онкологічних захворювань! Була операція і з 5 докторів одному щось здалося (був консиліум), а за лікарською етикою, якщо одному здалося, значить потрібна хімієтерапія! Так, я її пройшла! І це страшно!”, – заявила Власова в одному з інтерв’ю.

2017 року стало відомо, що Власова знову опинилася в лікарні через наслідки хірургічного втручання і хімієтерапії. Її матір навіть жалілася, що сім’я не має чим сплачувати за лікування Євгенії.

Взимку 2021 року співачка з’явилася у публічному просторі. Спочатку вона прийшла на шоу “Голос країни”, а потім у проєкті “Танці з зірками”.

Під час повномасштабного російського вторгнення Власова писала в Інстаграм, що “проживає війну в Києві”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦