Масштабну пожежу на місці прильоту гасили добу

У Севастополі 31 січня ППО відбивала ракетні удари, як стверджують окупанти. Стало відомо, що як мінімум одна з ракет влучила в аеродром Бельбек.

Телеграм-канал Astra повідомляє, що “невстановлена ракета влучила у військовий  аеродром “Бельбек”. Атаковано пункт зв’язку в/ч 80159, який, згідно з відкритими даними, належить до військового аеродрому “Бельбек”. Пункт зв’язку спалахнув, площа пожежі склала близько 30 квадратних метрів”.

Речник Повітряних сил України Юрій Іграв зазначив, що зараз підтвердити, що саме було вражено у Криму, невідомо, оскільки потрібно дочекатися нових супутникових знімків. 

Раніше ми розповідали, що Пентагон та НАТО погодилися виробляти більше зброї для України.

Він додав, що ЗСУ зараз можуть завдавати ударів по військових об’єктах Росії, тому що мають у своєму розпорядженні “деякі інструменти”.

Командувач Повітряних Сил Микола Олещук прокоментував “інцидент в Криму”: “А ви знали, що у складі Повітряних Сил Збройних Сил України є 204-та Севастопольська бригада тактичної авіації? Так от, її штатне місце базування – аеродром Бельбек! Українські авіатори обов’язково повернуться додому на рідне летовище. А наразі дякую усім, хто долучився до очищення Криму від російської присутності”. 

Тим часом Телеграм-канал “Кремлевская табакерка” стверджує, що окупанти в Бельбеку втратили три літаки та кілька пілотів.

Зазначається, що ракетний удар призвів до втрати трьох літаків – Су-27 та Су-30. Також зазначається, що під час удару загинуло 12 військових армії РФ, серед яких є пілоти.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦