Інфекціоністка Ольга Голубовська розповіла про нову світову загрозу.

В інтерв’ю ТСН.ua Голубовська пояснила, чому у світі так бояться хвороби “Х”, що взагалі це означає та чого очікувати українцям.

Читайте також: Небезпечний вірус атакує Київ: зафіксовані летальні випадки

Експертка зауважила, що хвороба “Х” – збірне поняття. Йдеться про збудник, який може спричинити нову пандемію. Спеціалісти розглядають різні збудники, зокрема пандемічний варіант грипу та пташиний грип. Проте чітких збудників поки немає.

За даними ВООЗ, це невідоме захворювання гіпотетично небезпечніше у 20 разів за коронавірус. Голубовська нагадала, що 2018 року світ уже попереджали про можливий смертоносний вірус, а потім з’явився SARS-CoV-2. Як цього разу буде, на жаль, невідомо.

2021 року на Всесвітній асамблеї охорони здоров’я пролунало попередження, що на людство очікує нова пандемія, але точно невідомо, коли це станеться. Зараз ця тема знову підіймається, але тільки на рівні теорій та обговорень.

За прогнозами фахівців, нова пандемія може принести ще більше смертей, аніж коронавірус.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦