У ніч на 31 січня у Санкт-Петербурзі безпілотник упав на території заводу “Невський мазут”.

За даними російських пабліків, на території заводу «Невський мазут» впав безпілотник, збитий засобами протиповітряної оборони.

Зазначається, що БПЛА підбили зенітно-ракетним комплексом С-400 над Колпіно о 4:20. Проте дрон продовжив політ і впав лише за пів години на території заводу на Глухоозерському шосе – близько 20 кілометрів від Колпіно.

“За попередніми даними, серйозної пожежі не трапилося, три порожні цистерни швидко загасили”, – пише видання “Фонтанка”. 

Також читайте: Україна атакує Росію секретними дронами: зброю випробовують у боях

З фото та відео, опублікованих у соцмережах, помітно, що на території заводу стався вибух, унаслідок якого було ушкоджено припарковані на території «Невського мазуту» автомобілі.

Губернатор Петербурга Олександр Бєглов повідомив, що в ніч на 31 січня люди, що живуть в районі Глухоозерського шосе, чули «гучні хлопки» (так влада РФ називає вибухи). 

«На промисловому майданчику в Невському районі стався інцидент, який вимагав уваги силових відомств. Постраждалих немає. Суттєвої шкоди майну не завдано», – заявив Бєглов. 

Близький до російських силовиків Телеграм-канал ВЧК-ОГПУ написав: “Ще рік тому з Москви підприємствам і портам у Петербурзі та Ленінградській області, включаючи і Усть-Лузький порт з його терміналами, надійшло розпорядження з Москви провести спеціальні роботи протидронного захисту. На підприємствах не дуже зрозуміли, як вони самі можуть захиститися від дронів, тож підійшли до питання формально”.

За словами джерела ВЧК-ОГПУ, портові начальники “для галочки” розтягли по периметру паркану протидронну сітку і поставили кілька “куточків”, які зображували пристрої радіоелектронної боротьби проти БПЛА. 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦