Положення котячого хвоста дає найкраще розуміння того, що відчуває тварина

Для спілкування коти використовують рухи хвостом. Людина завдяки рухам котячого хвоста може краще зрозуміти свого улюбленця.

Ці поради щодо розуміння мови котячого хвоста допоможуть вам побудувати більш люблячі, довірливі та повноцінні стосунки зі своїм котом, кажуть експерти з Jaw-Dropping Facts.

Хвіст вашого кота прямо вгору – тварини почуваються товариськими та впевненими в собі. Якщо ваш кіт підходить до вас із піднятим хвостом, він готовий до взаємодії. Це гарний час, щоб погладити його або пограти з ним.

Знак питання або гачок – ця мова котячого хвоста вказує на те, що ваш кіт щасливий.

Також читайте: Кіт в Англії був знайдений через сім років після зникнення

Коли хвіст вашого кота знаходиться в такому положенні, це означає “запрошення до взаємодії”. Однак, попри спокусу погладити цей кучерявий хвіст, більшість котів вважають за краще, щоб їх гладили навколо лицьових залоз на щоках, під підборіддям і біля вух.

Хвіст вашого кота низько притиснутий до землі – тварина налякана або тривожна. Якщо хвіст вашої кішки затиснуто між ніг, значить, вона дійсно налякана або може відчувати біль.

У вашого кота хвіст розпушений – тварина налякана раптовою серйозною загрозою.

Коли шерсть вашої кішки встає дибки (пілоерекція) – це захисна реакція, яка вказує на те, що ваша кішка хоче залишитися наодинці. Таке положення хвоста часто спричинене відчуттям загрози, наприклад, іншими тваринами у дворі, наближенням собак, відвідувачами в домі або раптовими звуками.

Хвіст вашого кота обвивається навколо тіла – він наляканий, захищається, відчуває біль або погано себе почуває. Коли ви побачите це, припиніть спілкування з котом і переконайтеся, що середовище вашого кота вільне від стресових факторів.

Якщо ваш кіт часто присідає, щільно скрутивши хвіст навколо тіла протягом більше кількох днів, необхідно пройти огляд вашого ветеринара, щоб виключити біль або хворобу.

Кішка виляє хвостом – така поведінка вказує, що тварина намагається висловити свої емоції. Але не всі рухи, схожі на виляння, однакові — багато рухів котячого хвоста передають абсолютно різні значення.

Хоча вам слід дивитися не тільки на рухи хвоста, щоб повністю зрозуміти емоційний стан вашої кішки, хвіст може бути найвиразнішою частиною котячої мови тіла. Краще розуміння мови тіла вашої кішки, безсумнівно, покращить ваш зв’язок із твариною. 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦