Його близькосхідну політику вважають “історичною”

Колишнього президента США Дональда Трампа вчетверте номінували на Нобелівську премію миру. Його кандидатуру висунула депутат-республіканець Клаудія Тенні, пославшись на його “історичну” політику на Близькому Сході.

У заяві, опублікованій на офіційному вебсайті Тенні, йдеться про те, що вона вирішила висунути Дональда Трампа на його роль в угоді Авраама.

Підписана ще у вересні 2020 року угода про Авраама офіційно нормалізувала відносини між Об’єднаними Арабськими Еміратами, Бахрейном та Ізраїлем.

Також читайте: Вибори президента США: головний конкурент Трампа зняв свою кандидатуру

У своїй заяві Тенні заявила: «Дональд Трамп зіграв важливу роль у сприянні укладенню перших нових мирних угод на Близькому Сході майже за 30 років. Десятиліттями бюрократи, «професіонали» зовнішньої політики та міжнародні організації наполягали на тому, що додаткові мирні угоди на Близькому Сході неможливі без вирішення ізраїльсько-палестинського конфлікту. Президент Трамп довів, що це не так».

Пояснюючи необхідність цієї номінації, член Конгресу від Республіканської партії сказала: «Відважні зусилля президента Трампа у створенні Угод Авраама були безпрецедентними та залишаються невизнаними Комітетом Нобелівської премії миру, що підкреслює необхідність його висунення сьогодні».

Продовжуючи далі, пані Тенні сказала, що за нинішнього президента США Джо Байдена країна є свідком «слабкого керівництва». 

Вона сказала: «Зараз, як ніколи, коли слабке лідерство Джо Байдена на міжнародній арені загрожує безпеці нашої країни, ми повинні визнати Трампа за його сильне лідерство та його зусилля щодо досягнення миру у всьому світі. Для мене велика честь висунути сьогодні колишнього президента Дональда Трампа і дуже хочу, щоб він отримав визнання, якого він заслуговує».

Примітно, що містер Трамп, який зараз є фаворитом кандидата в президенти від Республіканської партії, кілька разів номінувався на підтримку мирної угоди Авраама. Однак за час свого президентства нагороду не отримав.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦