Поширення інформації про можливу відставку головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного стає інструментом для Росії в інформаційній кампанії проти України. 

Про це зауважено у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

“Російські джерела використовують чутки про “звільнення” чи “відставку” Залужного для подальших інформаційних операцій, спрямованих на внутрішні справи України. Цю тактику вони використовують протягом певного періоду”, – підкреслюється у повідомленні.

Американські аналітики вказали на вислів головної російської пропагандистки та головної редакторки RT Маргарити Симоньян, яка зазначила, що незалежно від правдивості повідомлень про можливу “відставку” Залужного, “хаос є корисним для Росії”.

Зазначається, що інформацію, яка виявилася неправдивою, також поширили українські нардепи та інформатори, а також західні ЗМІ.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦