Бойове хрещення відбувається в реальних умовах війни

Українські військові застосовують безпілотні апарати українського виробництва для ударів по об’єктах на території Росії. Перед використанням вони не проходять традиційних випробувань на полігонах. 

Їх “бойове хрещення” відбувається одразу в реальних умовах війни. Про це розповів міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін в інтерв’ю виданню TIME.

За його словами, дрони розгортаються вночі на секретних базах в Україні. Їх охороняють солдати, а доступ до пусків мають лише кілька цивільних інженерів.

Читайте також: Перед падінням Іл-76 повернувся із Сирії: генерал СБУ сказав, що було на борту

“У нас немає часу випробовувати ці речі на полігоні. Ми випробовуємо їх в бою. Тому ми повинні бути там, вносити корективи і вдосконалення”, – пояснив Камишін.

Міністр сказав, що часто особисто їздить на стартовий майданчик, щоб перевірити новітні зразки озброєнь.

За словами Камишина, майже всі останні удари по цілях у Росії були завдані дронами, виготовленими на українських заводах і в секретних майстернях.

TIME зазначає, що такі експерименти під наглядом Камишина і його міністерства, ймовірно, визначатимуть хід наступного етапу війни.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦