Президент України Володимир Зеленський назвав “абсолютно неправильними” випадки застосування сили до чоловіків призовного віку з боку працівників ТЦК.

У інтерв’ю німецькому телеканалу ARD Зеленський прокоментував численні відео, що з’явилися в мережі, де військовослужбовці силою затримують чоловіків на вулицях.

“Це дуже неправильно, коли представники військкоматів ходили вулицями і шукали хлопців, які не приходили до ТЦК. Але тут я хотів би, щоб ми були справедливими й чесними. Це абсолютно неправильно, вони не повинні цього робити”, – заявив президент.

Раніше ми писали, що в Україні можуть дозволити множинне громадянство

Зеленський зазначив, що вже доручив військовим та депутатам розробити новий законопроєкт про мобілізацію, який унеможливить подібні ситуації.

“Сьогодні є можливості застосування діджитал-формату, ми живемо у час цифровізації. Ба більше, ми налагодили цей процес і під час пандемії, і під час війни. Тож немає проблем розв’язувати це питання сучасно”, – додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міноборони проводить незаплановані перевірки роботи ТЦК і виявляє численні порушення.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦