Світ буде «вразливим», якщо Путін досягне успіху в Україні

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг виступив із закликом до законодавців США продовжувати фінансову підтримку України в її війні проти Росії. 

В інтерв’ю на каналі “Fox News Sunday” він попередив, що успіх російського диктатора Володимира Путіна в Україні може підбадьорити інші авторитарні сили, зокрема Пекін, що уважно спостерігає за реакцією союзників на вторгнення в Україну.

“Важливо, щоб Україна отримувала постійну підтримку, тому що ми повинні усвідомлювати, що за цим уважно стежать у Пекіні”, – заявив Столтенберг. 

Раніше: Євросоюз готується знищити економіку Угорщини – Financial Times

Він додав, що США, Європа та інші регіони світу можуть стати більш вразливими, якщо Путін досягне своєї мети в Україні.

“Важливо, щоб Путін не домігся свого в Україні. Це підбадьорить інші авторитарні сили. Сьогодні це Україна, завтра це може бути Тайвань”, – підкреслив генеральний секретар НАТО. 

Столтенберг планує провести зустріч з високопосадовцями оборони США та законодавцями цього тижня, щоб обговорити продовження фінансування України. Однак це питання залишається предметом розбіжностей в Конгресі через суперечки щодо прикордонної політики та інших політичних питань.

Що стосується вступу України до Альянсу, керівник НАТО сказав, що це станеться на “певному етапі”.

“Тому підтримка України є важливою для нас і для США, а також у майбутньому запрошення їх стати повноправним членом Альянсу”, — додав Столтенберг.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦