Наразі судно перебуває під арештом у Хорватії 

Окружний суд міста Спліт у Хорватії ухвалив рішення передати Україні яхту Royal Romance, яка належала колишньому народному депутатові та куму російського диктатора Володимира Путіна Віктору Медведчуку. 

Про це повідомила голова Агенції з розшуку та менеджменту активів (АРМА) України Олена Дума.

Хорватська сторона вказала, що для передачі судна немає правових перешкод. Агенція також отримала згоду на проведення повторного огляду яхти.

Раніше ми розповідали, що Зеленський підписав указ про населені українцями території РФ.

“Після проведення оцінки заарештованого активу АРМА планує здійснити його реалізацію. Продаж цього лоту стане першим прикладом реалізації заарештованих активів, які перебувають за кордоном”, – додала Олена Дума.

Нагадаємо, 2015 року 92-метрову суперяхту Royal Romance придбала компанія Fregata Marine, власником якої є дружина Медведчука – Оксана Марченко. У березні 2021 року судно переоформили на іншу компанію – Lanelia Holdings (зареєстровану на Маршаллових островах).

У березні 2022 року стало відомо, що влада Хорватії заарештувала Royal Romance. Її вартість оцінювалася у 200 млн євро.  

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦