Глава МЗС Латвії Крішьяніс Каріньш переконаний, що Європа повинна допомагати Україні, щоб та перемогла росію у війні.

Каріньш під час виступу у Сеймі Латвії сказав, що велика війна у Європі може й не відбутися. Про це пише Delfi.

Раніше глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Путін вестиме війни до кінця свого життя.

Крішьяніс Каріньш

За словами Каріньша, російська агресія проти України – “імперіалістична війна”. Окрім захоплення України, російський диктатор владімір путін має ширшу мету – змінити міжнародний порядок, який засновано на верховенстві права, на владу, засновану на грубій силі.

Дипломат заявив, що росія вдається до пропаганди, щоб у Латвії та інших країнах західного світу повірили, що війна рухається вперед, а росія здобуде перемогу, а опиратися немає сенсу. Він наголосив, що це чергова брехня Кремля.

Проте РФ можна стримати від вторгнення в іншу країну у майбутньому, тому можна зупинити велику війну у Європи, якщо працювати над зміцненням безпеки разом з іншими західними союзниками.

Чиновник наголосив, що Латвія та її союзники зобов’язані допомагати Україні здобути перемогу у війні, яку розв’язала РФ.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦