Так званий глава Криму Сергій Аксьонов підписав указ про введення особливого режиму перетину адміністративного кордону між окупованим півостровом та Херсонською областю. Цей режим передбачає низку обмежень для громадян, які хочуть перетнути”кордон”.

Згідно з указом, перетин кордону між Кримом та Херсонщиною дозволений лише через автомобільні пункти пропуску “Вірменськ”, “Перекоп” та “Джанкой” та залізничні пункти пропуску “Армянськ” та “Джанкою”. Перетин кордону поза пунктами пропуску заборонений.

Для перетину кордону громадяни РФ повинні мати при собі дійсний документ, що засвідчує особу. Крім того, для військовослужбовців РФ та інших військовозобов’язаних осіб може бути необхідним пред’явлення військового квитка або іншого документа, що посвідчує військове звання та спеціальне звання.

Пропонуємо дізнатися, чи зможуть росіяни отримати українське громадянство

Указ Аксьонова також встановлює, що переміщення військових колон через адміністративний кордон здійснюється спеціально виділеними дорогами за погодженням з “Прикордонним управлінням ФСБ по Криму”.

Ці обмеження пов’язані з реалізацією указу президента Росії від 19 жовтня 2022 року, яким було запроваджено воєнний стан на територіях Донецької та Луганської Народних Республік, Запорізької та Херсонської областей, пишуть російські ЗМІ.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦