Нині відзначається відсутність нової оборонної допомоги для України від Сполучених Штатів. Лідер більшості в американському Сенаті, демократ Чак Шумер підкреслив у своєму виступі в сенаті, що законодавці намагаються розв’язувати це питання та підтримати Україну.

Відзначено, що Шумер висловив певний оптимізм, стверджуючи, що кожен день призводить їх “на крок ближче” до фінансування допомоги для України. За його словами, обидві сторони учасників переговорів активно працюють над фіналізацією додаткового пакета національної безпеки, який включатиме й допомогу Україні, повідомляє “Голос Америки”.

“З кожним днем ми стаємо ближчими, є проблеми, але ми продовжимо це робити”, – підкреслив Чак Шумер.

Раніше: У США висміяли бажання Путіна повернути Аляску

Демократ також наголосив на важливості допомоги Україні в контексті воєнного конфлікту з Росією, зазначивши, що Сполучені Штати зобов’язані підтримувати своїх друзів у боротьбі за виживання. Відзначено, що останній пакет військової допомоги на 250 мільйонів доларів був оголошений майже місяць тому, але фактично жодної підтримки від США до Києва не надходило.

Зазначено, що помічники президента США Джо Байдена попередили законодавців: в разі відсутності схвалення Конгресом військової допомоги Україні найближчими днями, Росія може перемогти у воєнному конфлікті за декілька тижнів. 

Нагадаємо, що США офіційно призупинили допомогу Україні до моменту схвалення нового фінансування з боку американського Конгресу.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦