Керівники підприємств Ради отримують більше, ніж народні депутати

Вартість утримання Верховної Ради України 2023 року зросла на 199,5 млн грн, до 2,9 млрд грн. Це на 7,2% більше, ніж у 2022 році.

Зростання витрат пов’язане з підвищенням зарплат народних депутатів, які залежать від прожиткового мінімуму. Також зросли видатки на утримання підприємств, які забезпечують діяльність Ради, пише “Обозреватель”.

За даними ЗМІ, середня зарплата керівників цих підприємств становить від 67 тис. грн до 130 тис. грн на місяць. Це більше, ніж зарплата навіть найбагатших народних депутатів.

Також читайте: Яка зарплатня у нардепів: журналісти підрахували оклади парламентарів

Так, директор “Автобази управління справами Верховної Ради” Борис Богославець отримує 130 тис. грн на місяць. Він має маєток у передмісті Києва площею близько 300 квадратних метрів.

Директор “Державного будівельного комбінату Управління справами ВР” Ігор Скочинський отримує 36,4 тис. грн на місяць. Він має квартиру у Фастові.

Директор “Управління житловими будинками” Ігор Колесник отримує 67 тис. грн на місяць. Він має маєток у передмісті Києва площею 253 квадратних метрів.

Директор готелю “Київ” Вікторія Туча отримує 26,6 тис. грн на місяць. Її чоловік має дохід у розмірі 143 тис. грн на місяць від підприємницької діяльності.

Директор готельного комплексу “Національний” Ольга Сайченко отримує 66 тис. грн на місяць. Вона має будинок у передмісті Києва та чотири автомобілі Tesla.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦