Дипломат порівняв главу МЗС РФ зі зламаною платівкою на грамофоні

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця відповів на заяви очільника російського міністерства закордонних справ Сергія Лаврова про падіння літака Іл-76 у Бєлгородській області.

Лавров, виступаючи на пресконференції в ООН, заявив, що Україна знала про наявність військовополонених на борту літака та збила його. Він також порівняв інцидент з воєнними злочинами окупантів у Бучі, які назвав “інсценуванням”.

Кислиця у своїй відповіді назвав Лаврова “злочинцем” та “клоуном”. Він також порівняв його з “зламною платівкою на грамофоні”, яка безперервно повторює брехню про Бучу.

Читайте також: Падіння Іл-76 у Бєлгородській області: що відомо на цей час

“Фон Лавров, чий літак Іл збирається вилетіти з JFK (аеропорту Джона Кеннеді у Нью-Йорку), закінчує свою відпустку у вільному світі радше зі скиглінням, ніж із шумом. Його зламана платівка про “інсценовану Бучу” безперервно гримить на московському грамофоні, а його ниття про злих англосаксів – артритне”, – написав Кислиця у Twitter.

“Рада Безпеки, попри її неповноцінність, розглядатиме питання, доведені до її відома, за потреби. Іл чекає на вас. Це неминуче…” – додав він.

Стосовно заяв Лаврова про падіння літака Іл-76, Кислиця заявив, що Україна не має жодних доказів того, що на борту літака були військовополонені. Він також зазначив, що Росія не надала жодних доказів того, що Україна збила літак. 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦