Тенісистка Даяна Ястремська вийшла до півфіналу Australian Open-2024, найбільшого відкритого тенісного чемпіонату Австралії. Вона стала першою представницею України, яка досягла такого успіху в одинарному розряді цього турніру.

У чвертьфіналі австралійського мейджора 23-річна уродженка Одеси перемогла 19-річну чешку Лінду Носкову (№50 WTA) з рахунком 6:3, 6:4.

Для Ястремської це перший півфінал турніру серії Grand Slam у кар’єрі. До цього її найкращим досягненням був 4-й раунд Wimbledon-2019.

Також читайте: Українка Лящук – найсильніша жінка на Землі

Виходом до півфіналу австралійського мейджора Даяна встановила історичне досягнення для українського тенісу. Ястремська – перша українка, яка зіграє в 1/2 фіналу на Australian Open.

Також вона друга українка після Світоліної, хто доходив до півфіналу турніру серії Grand Slam. Еліна тричі в кар’єрі діставалася 1/2 фіналу на змаганнях Великого шолома – двічі на Wimbledon (2019, 2023) та одного разу на US Open (2019). А ось на Australian Open її особистим рекордом залишається вихід до чвертьфіналу (2018, 2019).

У 1/2 фіналу Відкритого чемпіонату Австралії Ястремська позмагається з переможницею матчу між “нейтральною” росіянкою Анною Калінською (№75 WTA) та Чжен Ціньвень з Китаю (№15 WTA).

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦