Дієта є ключем не лише до схуднення, а й до уповільнення процесів старіння. Секрет довголіття та стрункості фігури криється в класичному зеленому чаї. 

Цей напій на вісімдесят відсотків складається з катехінів, які є надпотужними антиоксидантними сполуками. Зелений чай має здатність знищувати вільні радикали, які призводять до процесів старіння. До того ж напій спалює вісцеральний жир.

Зелений чай має широкий спектр корисних властивостей, серед яких протизапальна дія, профілактика раннього старіння та зміцнення імунітету. Цей напій покращує пам’ять, працездатність та концентрацію. Також він підіймає настрій завдяки вмісту L-теаніну.

Окрім цього зелений чай допомагає схуднути – розганяє метаболізм і розщеплює жири, але його треба пити у комплексі з правильним харчуванням та фізичними навантаженнями.

Раніше: Небезпечний вірус атакує Київ: зафіксовані летальні випадки

Однак зелений чай може завдати шкоди, якщо вживати його безконтрольно. Не варто регулярно вживати зелений чай тим, хто має гіпертонію, проблеми з печінкою, нирками та жовчним міхуром. Якщо зі здоров’ям все гаразд, то можна пити по 3-4 чашки на день.

При підвищеній чутливості до кофеїну від надмірного вживання зеленого чаю може бути нудота, тривожність і проблеми зі сном. Якщо ви приймаєте ліки, що розріджують кров, також не варто пити зелений чай. Не слід поєднувати напій з кавою та енергетиками, щоб не було додаткового навантаження на серце.

Зелений чай має сечогінний ефект, тому з одного боку, він очищає нирки і виводить зайву вологу. А з іншого, разом із сечею вимиваються калій, залізо та магній, тому не варто зловживати напоєм.

Як правильно заварювати зелений чай

Для приготування зеленого чаю найкраще використовувати м’яку фільтровану воду. Температура води для заварювання зеленого чаю залежить від сорту чаю. Для більшості сортів зеленого чаю оптимальна температура води – 70-80 градусів.

Чайний лист засипають у чайник або чашку і заливають гарячою водою. Далі чай потрібно заварити протягом 2-5 хвилин, залежно від сорту чаю. Після заварювання чай можна процідити або пити без проціджування. 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦