У ГУР розповіли про руйнівні наслідки

Українські хакери зламали найбільший із трьох науково-дослідних центрів космічної гідрометеорології РФ “Планета”. У результаті було знищено безпрецедентний масив інформації, зокрема напрацьовані роками унікальні дослідження, а також метео- та супутникові дані, які використовували Міноборони РФ, “Роскосмос” та інші структури країни-агресорки.

Атака була здійснена групою “BO Team”. Хакерам вдалося проникнути до бази даних центру і знищити 280 серверів, долучених у загальній мережі. Обсяг знищеної інформації становить близько 2 петабайт (200 мільйонів гігабайтів) даних, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Серед знищеного – метео- та супутникові дані, які в постійному режимі активно використовували Міноборони і МНС РФ, “Роскосмос” та низка інших відомств держави-агресорки. Також були знищені напрацьовані роками унікальні дослідження, які мали важливе значення для російської військової розвідки.

Також читайте: Під Маріуполем прилетіло по окупантах, які будували залізницю до Росії

Робота суперкомп’ютерів, якими обладнаний Далекосхідний центр, паралізована і не підлягає відновленню в повному обсязі.

Ця атака завдала нищівного удару по російській військовій розвідці. Вона може серйозно ускладнити для Росії проведення військових операцій, оскільки без доступу до метео- та супутникових даних російські військові не зможуть повноцінно планувати свої дії.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦