Президент Володимир Зеленський у День Соборності України пообіцяв внести до Верховної Ради законопроєкт про множинне громадянство.

Про це глава держави сказав у своєму відеозверненні 22 січня.

Раніше ми розповідали, що Зеленський підписав указ про населені українцями території РФ.

Множинне громадянство зможуть отримати всі етнічні українці та їхні нащадки з різних країн світу. Проте це не стосується громадян російської федерації.

Відповідний законопроєкт до Ради внесе Зеленський. Він дозволить ухвалити комплексні зміни до законодавства. Таке рішення, як вважає президент, це черговий прояв свободи в Україні.

Володимир Зеленський

Як пояснив Зеленський, багато українців були змушені емігрувати за кордон, опинившись у Європі, Канаді, США, азійських країнах та Латинській Америці.

Також громадянство України зможуть отримати всі ті, хто допомагають Україні, а також іноземні добровольці, які воюють на нашому боці. Українці за походженням, які давно довели, що є українцями за духом нарешті зможуть отримати паспорт громадянина України.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦