Влада запевняє, що продумала все до дрібниць 

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що після ухвалення закону про множинне громадянство, росіяни все одно не зможуть отримати український паспорт, а ухилянтам не варто сподіватися на “лазівку”, щоб втекти за кордон.

“Ми хочемо, щоб скрізь, де є українці – була Україна. Ми хочемо, що українці, які опинилися за кордоном історично, і зараз, за останні два роки, мали можливість зберігати зв’язок з Українською державою”, – сказав Кулеба під час телемарафону.

За його словами, законопроєкти про множинне громадянство містять гарантії, щоб не було зловживання цим інститутом. Зокрема, влада “однозначно виключає” можливість множинного громадянства з громадянами країни-агресора. Перелік країн, з якими буде дозволене множинне громадянство, буде регламентуватися і “чітко визначатися”, тому Україна матиме відповідні запобіжники.

Раніше: Зеленський і Залужний звернулися до українців: заяви, від яких Путіна “розірве”

“Ніяких ризиків” щодо розмивання суверенітету через інститут множинного громадянства немає, запевнив Кулеба.

Крім того, він спростував, що у разі запровадження множинного громадянства, ухилянти зможуть отримати паспорт іншої країни і на цій підставі вимагати виїзду за кордон.

“Це абсолютно не відповідає дійсності. Ухвалений законопроєкт не передбачає такої можливості”, – сказав Кулеба.

Таким чином, Україна зробила важливий крок на шляху до запровадження інституту множинного громадянства. Цей крок буде сприяти зміцненню зв’язків між Україною та українцями, які проживають за кордоном, а також захистить країну від зловживання множинним громадянством.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦