Росія готова вислухати пропозиції України

Росія ніколи не відмовлялася від мирних переговорів з Україною і завжди зберігала готовність до діалогу. Про це заявив очільник міністерства закордонних справ росії  Сергій Лавров, виступаючи на засіданні Ради безпеки ООН.

Раніше: Дуже хотів у Нью-Йорк: Лаврову довелося 12 годин облітати недружні країни

Проте, за його словами, Москва не вестиме переговори про те, як “зберегти при владі нинішнє київське керівництво”.

“Ми завжди зберігали готовність до переговорів. До переговорів не про те, як зберегти при владі” ватажків київського режиму” та потурати їх фантазіям, а про подолання спадщини руйнівного десятирічного пограбування країни та насильства над її народом”, – сказав міністр закордонних справ РФ.

На думку Лаврова, мирні ініціативи на кшталт “формули Зеленського” – це шлях у нікуди. Чим раніше Захід це зрозуміє, тим краще для України, вважає міністр.

Лавров також закликав Захід прислухатися до позиції Росії у цьому питанні, “поки що є час”. 

Очільник  МЗС країни-агресорки зазначив, що “хрестовий похід проти Росії” вже створив “очевидні репутаційні та екзистенційні ризики” для Заходу.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦