Російська протиповітряна оборона не може повноцінно відбивати атаки з української сторони.

Інститут вивчення війни (ISW) з’ясував, що ППО росії погано прикриває Ленінградську область та не готова захищати свою територію від ударів з півдня.

Раніше Дмитро Кулеба, що путін вестиме війни до кінця свого життя.

Аналітики припустили, що системи ППО у Ленінградській області створювалися для того, щоб захищатися від можливих атак зі сторони НАТО. Зараз відбувається реформування військового округу в цьому регіоні, щоб підготуватися до збройних зіткнень з сусідніми країнами. Засоби ППО можуть розмістити вздовж кордону з членами Північноатлантичного Альянсу.

Російська ППО

Проте через удари з української сторони росіяни можуть перерозподілити свої системи ППО малої дальності вздовж траєкторії руху БПЛА, щоб захистити стратегічно важливі об’єкти.

Експерти ISW зауважують, що росія застосовує системи протиповітряної оборони малого радіусу дії, такі як “Панцир”. Проте вони не здатні охопити всі важливі цілі у Ленінградській області, якщо ж не залучити додаткові засоби.

Якщо Україна продовжуватиме завдати удари у тилах РФ, то це загалом посилить тиск на російську ППО.

Продовження ударів у глибоких тилах Росії може посилити тиск на російську ППО в цілому.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦