Президент України Володимир Зеленський у День Соборності, 22 січня, підписав указ “Про історично населені українцями території Російської Федерації”.

Як зазначив президент, цей указ є поверненням правди про історичне минуле заради українського майбутнього.

“Маємо сьогодні робити кроки не лише для зміцнення соборності України й нашого народу, а й дії задля соборності прав і свобод, правди про українців, правди про нас і правди про нашу історію. Заради цієї мети сьогодні я підписав указ Про історично населені українцями території РФ. Це повернення правди про історичне минуле заради українського майбутнього”, – зауважив Зеленський у зверненні.

Документ вже з’явився на сайті Офісу президента.

Раніше: Україна отримала можливість збивати російські ракети з курсу

Президент наказав запровадити план дій щодо збереження національної ідентичності українців у Росії. Зокрема на таких територіях: Кубань, Стародубщина, Північна та Східна Слобожанщина в межах сучасних територій Краснодарського краю, Бєлгородської, Брянської, Воронезької, Курської та Ростовської областей.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦