Є небезпека, що Україна втратить до 12 млн людей

За прогнозом Інституту демографії та соціальних досліджень імені Михайла Птухи, якщо війна в Україні закінчиться наприкінці 2024 року чи у 2025 році, то через 15 років після цього кількість населення становитиме приблизно 30,5 млн людей.

За даними Інституту, на початок 2022 року кількість населення України становила приблизно 42 млн.

“Це дуже стрімке скорочення населення”, – зазначив заступник директора з наукової роботи Інституту Олександр Гладун у коментарі 24 каналу.

За його словами, демографічні процеси в Україні під час війни та після неї мають свої особливості. Під час війни народжуваність знижується, а смертність зростає. Після війни народжуваність починає зростати, але це зростання не компенсує втрати населення, які відбулися під час війни.

Пропонуємо також до прочитання: Якою буде Україна через 30 років: прогноз провидиці

“А також є міграційні процеси. За нашими даними, за період війни з України виїхало приблизно 5-6 млн осіб. І, звичайно, це також впливає на демографію”, – додав Гладун.

Прогноз Інституту демографії охоплює період до 2037 року. Він розроблявся на основі гіпотези, що війна закінчиться наприкінці 2024 року або у 2025 році.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦