Бізнесмен планував втекти до країн ЄС, аби переховуватися від слідства 

Правоохоронці затримали в Одесі сина львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича Романа. Його вважають п’ятим учасником злочинної організації, яку підозрюють у постачаннях для ЗСУ неякісного одягу на 1 млрд грн. 

Інші четверо підозрюваних у цій справі вже перебувають під вартою, повідомляє ДБР.

За даними слідства, Гринкевич-молодший виїхав до Одеси орієнтовно 17 січня і відтоді готувався перетнути кордон.

Пропонуємо дізнатися: Хто з депутатів втік з України під час війни

19 січня суд дозволив його затримання. Йому незабаром оберуть запобіжний захід.

Директор ДБР Олексій Сухачов заявив, що Гринкевич-молодший намагався домовитись про перетин кордону, щоб сховатися в одній із країн ЄС.

Раніше Роман Гринкевич отримував почесну відзнаку від президента як волонтер.

Батько Романа – львівський забудовник Ігор Гринкевич має вже дві підозри у кримінальних правопорушеннях. Першу підозру Гринкевичу повідомили ще у грудні 2023 року за епізодом, коли той нібито хотів дати хабар одному з керівників ДБР у 500 тисяч доларів.

Друга підозра стосується створення злочинної організації. У ДБР заявили, що підприємець “створив злочинну організацію для протиправного заволодіння бюджетними коштами”. Для цього він нібито уклав договори з Міноборони на постачання неякісного військового одягу. Це завдало бюджету України збитків на майже мільярд гривень.

Після скандалів Міністерство оборони вирішило розірвати угоди з компаніями, пов’язаними з Гринкевичами, які є одними із найбільших їхніх постачальників.

Роман Гринкевич раніше заявляв, що “впевнений” – діяльність його сім’ї “відбувалася в умовах чинного законодавства”.

Відомо, що Роман формально володіє однією фірмою, яка мала контракти з Міноборони. А його батько з формального володіння компаніями вийшов раніше.

На тлі корупційного скандалу наречена Романа – художниця Соня Морозюк заявила, що йде від нього.

Морозюк написала про це у своєму Instagram, зазначаючи, що всі його подарунки, кольє та обручку, продасть, а кошти передасть ЗСУ.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦